Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rabszolga túra

2013.02.23

Nagy napra virradtunk! Azaz csak "papíron" napra, mert napot sem reggel, sem később nem láttunk.

Azért 10 lelkes turista összegyűlt Pilisszentlászlón a Gesztenyés sörözőben. (Meg kell mondanom, igazán remek ötlet volt a dohányzást kizárni, kellemes idő volt a helyiségben) 10 óra körül útnak indultunk sűrű hóesésben. Nagyon szép volt a táj, örültünk a hatalmas pelyheknek. Rövidesen elértük a patakot. A patak partján, közel Psztlászló határához a fák között egy zen templom  (dharma kincse) bújik meg. Talán egy kicsit kellemesebb időben közelebbről is megnézzük. Addig is olvassátok el, mit írnak az interneten róla!

Nemsokára elkezdődtek átkeléseink a patakon. A korábbi sok csapadék hatására a mederben viszonylag sok víz volt. Vidáman fecsegtek és ugrabugráltak a kövek között a pajkos hullámok. Jó volt látni és hallani őket. A víz kristálytiszta volt. Többen egész közelről is megnézték, ellenőrizték a hőmérsékletét egyik-másik átkelés közben. Egy idő után elő kellett vennünk az esőkabátokat, esernyőket is, mert a hó átment esőbe, s ruháink fölülről is egyre vizesebbek lettek. Tizenegy átlábalás után még egy utolsó próbatétel: A hasas kő mellett is el kellett tudni menni. A természet csodálatosan gondoskodott rólunk, mert a kő két oldalán egy-egy kiálló gyökér remek kapaszkodót biztosított.

A Kaán Károly forrásnál (félúton) tartottunk rövid ebédszünetet. Az út második fele már lényegében kalandmentes, kellemes volt, sűrű esőben. Visegrádon betértünk egy-két sörözőbe kis palacsintára és finom forralt borra. A két óra 20-as busszal rendben meg is érkeztünk Szentendrére.

Azon gondolkoztunk, hogy lehet, hogy ha a következő túra napján napsütés várható, elnapoljuk a túrát, úgy megszoktuk már az esőt. Hm?

B.N.