Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nyereg túra2

2010.11.13

Misi megint remek túravezetőnk volt! Reggel a Moszkva téren 11-en gyűltünk össze. Ma is eljött két nagyon régen látott, igen kedves túratársunk, Judit és Emőke. A ragyogó napsütés már előre jelezte, hogy nem bánjuk meg, hogy eljöttünk a túrára. A Szép juhászné megállónál még négyen vártak minket, így összesen 15-en lettünk. Két hete már találkoztunk itt, de akkor balra indultunk a piros sáv jelzéseKépn a János hegy felé, most a sárga sávon jobbra a Hárs hegy felé. Az erdőben a fákon alig volt már levél. Úgy látszik, hogy a november eleji néhány fagyos éjszaka megtette a hatását. És egyszercsak itt a tavasz egy ponton! 

Kedves túravezetőnk gondoskodott arról, hogy ne legyen túl megterhelő az út a számunkra, ezért többször megálltunk egy-két percre. Így aztán meglepően gyorsan és könnyen fölértünk a Hárshegyi kilátóhoz. A legfelső szintre 59 lépcsőn juthattunk föl. Innen gyönyörű kilátás nyílt a környékre. Körös-körbe messzire láthattunk. Egy kissé elbizonytalanított minket, amikor a messze távolban láttuk a Virágos-nyerget, ami az úti célunk. Mert talán ott, a Boróka büfében ihatunk egy kis frissítőt. Na de olyan messze? Talán el sem jutunk odáig!

KépAzért követtük túravezetőnket. A Báthory barlanghoz néhány "tánclépéssel" jutottunk, de sikerült esés nélkül megúsznunk, bár az út nedves volt, és a kövek nagyon csúsztak.

 

A csodálatos napsütésben megpihentünk a hegyoldalon, s gyönyörködtünk az őszi tájban egy szál pólóban. Ki gondolná ezt november 13-án?

Legnagyobb bánatunkra a Boróka büfé megint nem volt nyitva. Így frissítő nélkül vágtunk neki az utolsó szakasznak. Rövidesen leértünk a 137-es busz végállomásához. Nemsokára jött a busz, s ezzel véget is ért a mai túránk.

Köszönjük, kedves Misi!

Kép