Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kecske túra

2011.03.20

Kecske túra

 

A múlt hétvégi gyönyörű idő után egész héten csúnya, esős, hideg idő volt. Az időjósok sem mondtak semmi biztatót mára, hacsak annyit nem, hogy talán nem nagyon esik. Húszan ennek ellenére összegyűltünk Hűvösvölgyben. A Mészégető megállóig mentünk a 63-as busszal. Innen

Kép

indultunk gyalog. Rövidesen egy "magánterület" felirat állta utunkat, de Misiét nem. Ő tudta, hogy a gyönyörű parkot, palotát megkerülve megtaláljuk a turistajelzésünket. Kiderült, ez egy energiagyógyító központ (itt gyógyítják a beteg energiákat??) és még valami Táltostanoda is egyúttal. 

 Kép

 

A kerítésen szépen elhelyezett képeket, rovásírásos feliratot láthattunk. Gyönyörű erdei úton mentünk tovább. Az út mentén mindenütt kipattantak már a sombimbók. A fák zöld moha ruhában várják már a tavaszt. Az avar közül kidugták fejüket a tavaszt keltegető odvas keltikék kék, sárga, fehér színben, megjelent az atracél is. Sőt, egy helyen együtt láthattuk a hóvirággal mindegyiket.

 

Jó volt látni időnként az árnyékunkat is. No, meg azt a zöld kupolát Budakeszi fölött, amit megpillantva visszaemlékeztünk múlt heti megpróbáltatásinkra. A Fekete fej tetőn közelről megnézhettük azt a magyar zászlót, amit a múlt héten láthattunk jó messziről, de "sasszemű" túratársaink fölfedezték.
Aztán nemsokára válaszút elé állított minket Misi. Néhányan elmentek a Virágos nyereg felé, mások még fölmentek a János-hegyre. De voltak, akik fölültek a Gyermekvasútra, s úgy mentek Hűvösvölgybe. A maradék fölszállt a 22-es buszra, s a Moszkva téren vettünk búcsút Misitől, megköszönve neki a kellemes sétatúrát, a remek időt, s a kevés sarat.
Bizonyára vannak néhányan, akik félve az időjárás viszontagságaitól meg a sártól otthon maradtak, s most sajnálják, hogy nem tartottak velünk. Nektek csak annyit mondhatok, hogy én is voltam így. Két, maximum három ilyen alkalom, s megtanultam: Időjárás, útviszonyok, fáradtság nem tarthatnak vissza. Veletek is így lesz, és legközelebb emlékeztek a mai napra és eljöttök!!

  Kép

B.Nóra

 

 


 

A mappában található képek előnézete Kecske túra