Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Janda túra

2011.11.07

November 6-án már mindenki örül egy kis napsütésnek. Még akkor is nekivág az erdőnek, ha előtte és utána is dolgozni kell. Hát még akkor, ha olyan túravezetővel és olyan társasággal mehet, mint azt mi tettük vasárnap. Misi nem okozott csalódást. 24-en gyűltünk össze Szentendrén a buszmegállóban. (Legnagyobb megelepetésemre kedves pomázi barátnőm is kirándulni vitte csapatát, éppen Pilisszentlászlóról Pomázra, mint mi.)

Pilisszentlászlón Misi óvatos volt, nem engedett minket a végállomásig menni a busszal, már korábban leszálltunk. Ez jó volt, mert "megmenekültünk" egy kisebb kaptatótól, de bizony sokunknak hiányzott a szokásos indító kiskocsma a szerelvényigazításra, ügyes-bajos dolgokra, gyorsító üzemanyagra . Így egy szélesebb út mentén álltunk meg népszámlálásra, eligazításra. Gyönyörű erdei úton indultunk tovább. Az ősz színei már teljes pompájukban pompáztak a pompás napfényben. Akik voltunk a Mecsekben, emlékeztünk, hogy alig három hete Óbánya környékén még minden ragyogó zöld volt.

A nagy létszám nagyon jó, megint voltak, akik újonnan csatlakoztak hozzánk, s néhány nagyon kedves, de régóta hiányolt túratársunk is eljött. Misi gyakran tartott szusszanásnyi pihenőt, így aztán senkinek föl sem tűnt (szinte) az emelkedő. Az erdőben rengeteg turistával találkoztunk, és nagy örömünkre sok fiatal és kisgyerek is volt köztük. Útközben sok forrás kínálta hűsítő tiszta vizét. Bár gyönyörű idő volt, azért már nem kívántuk annyira a friss forrásvizet mint egy-két hónapja. Lajosforrásnál viszont a környék lakói kannákkal, üvegekkel felszerelve álltak sorba, hogy hazavigyenek egy kis vizet. Bánatosan láttuk, hogy a kedves Lajos forrási túristaház nem működik. Pedig sok szép emlékünk fűzödik hozzá.

Az út végén a csikóvári turistaház okozott újabb csalódást. Úgy néz ki, lezárták, magánterület lett.

Mivel a busz érkezéséig sok időnk volt, egy megállót gyalog tettünk meg. Rövidesen megérkezett a busz, s mikor megtudta, hogy ennyien vagyunk, gyorsan leszállította a társaságunk elejét, becsukta az ajtót. De azért telefonált Pomázra, s 10 perc múlva jött egy teljesen üres busz, csak a mi kedvünkért. Így nem kellett összepréselődve állnunk Pomázig, hanem kényelmesen ülve tettük meg az utolsó kilométereket.

Köszönjük Misinek a kellemes vasárnapot!

Nóra

 

A mappában található képek előnézete Janda túra

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.